0474 63 63 78 elsie@rsgconsulting.be

BLOG!

Leestijd: 2 minuten

Waarom ik mijn broek aantrek bij online vergaderen. Enkele tips

Joepie !!! Gedaan met urenlang in een vergaderzaal te zitten. Corona heeft ervoor gezorgd dat we niet meer in levende lijve móchten ‘meeten’.

Er kwam al snel een alternatief: de online vergadering.

Productiever, dynamischer, efficiënter?

Niet per se. Ik herinner me mijn eerste online vergadering. Een half uur later gestart wegens technische problemen, één collega die per ongeluk had weg geklikt en niet meer binnen is geraakt, twee collega’s die hun camera niet op kregen, nog eentje die niet kon wachten om zijn ontbijt – dit wel voor de camera – binnen te spelen. Een andere vond het nodig om zijn zonder twijfel dringende telefoongesprekken tijdens de meeting te houden en een andere moest vroeger de meeting verlaten. Dat de ogen van de helft van de groep afdwaalden naar een ander beeldscherm en helemaal niet zo aandachtig bij de les waren, zullen we maar als het logisch gevolg van dit alles beschouwen.

Dezelfde, maar andere regels

Online vergaderen heeft zeker praktische voordelen. Ten eerste spaar je vaak tijdrovende verplaatsingen uit. Je spaart m.a.w. tijd en geld uit.

Maar heeft online vergaderen wel dezelfde impact als face-to-face vergaderen? Zeker niet altijd. Wanneer wel? Wanneer niet? Hoe beter je het aanpakt, hoe beter het resultaat.

Hoezeer het belangrijk is om regels te hebben bij het offline vergaderen, bij het online vergaderen is het nog belangrijker.

Alvast 1 tip

Super belangrijk is dat je extra aandacht geeft aan het contact met en tussen de deelnemers om de betrokkenheid te vergroten en verbinding te creëren. Wil je meer leren over het efficiënt online vergaderen. Doe dan alvast een broek 😉 aan en volg mijn workshop op 9 december bij Syntra.

 

 

 

https://www.syntra-ab.be/opleidingen/efficient-vergaderen

Ready. Steady. Grow! Consulting